fbpx

Contact

+31 85 060 8099

KvK: 78280494
BTW: NL003311345B54
IBAN: NL10KNAB0403882117

 Almere
Nederland

FAQ

De koffie wordt direct na het branden verpakt in onze speciale ‘eenweg-ventiel’ zakken, om de tijd waarin de koffiebonen met zuurstof in aanraking komen zoveel mogelijk te beperken. Heb je deze thuis eenmaal geopend, zorg dan dat je de koffiebonen daarna luchtdicht en op een donkere plek bewaard. Zo kan jij zeker 6 maanden nog genieten van een heerlijke bak koffie.

Brew & Blends is officieel erkend door WebwinkelKeur keurmerk. Dit houdt in dat je veilig en vertrouwd kunt winkelen via de webshop van Brew & Blends. Meer informatie over dit keurmerk en onze registratie kun je vinden op de website van WebwinkelKeur.

Voor goede koffiebonen betaal je een hogere prijs. Zo simpel is het. Om aan de hoge eisen van specialty coffee te kunnen voldoen, kost dat elke schakel in de koffieketen meer tijd en geld. Voor de prijs die jij betaalt voor je koffie krijg je niet alleen de beste koffie, maar zorg je er ook voor dat de koffieboeren beter betaald krijgen en onder betere omstandigheden kunnen werken en leven. 

De 3 grootste verschillen tussen commodity koffie en specialty koffie zijn de kwaliteit van de koffie, de versheid en de prijs die je ervoor betaalt. Voor goede koffiebonen betaal je een hogere prijs. Zo simpel is het. Om aan de hoge eisen van Specialty Coffee te kunnen voldoen, kost dat elke schakel in de koffieketen meer tijd en geld. Voor de prijs die jij betaalt voor je koffie krijg je niet alleen de beste koffie, maar zorg je er ook voor dat de koffieboeren beter betaald krijgen en onder betere omstandigheden kunnen werken en leven. 

Specialty coffee wordt heel anders verwerkt dan commodity coffee. Daarnaast wordt specialty coffee vers gebrand. In de supermarkt, waar je vaak commodity coffee koopt, is de koffie soms wel een half jaar geleden gebrand. Daarnaast is commodity koffie vaak heel donker gebrand. Dit is niet voor niets, want door donker te branden, verliest koffie zijn smaak. En omdat commodity koffie eigenlijk de koffie is die niet goed genoeg is voor specialty koffie, proef je dat niet. Daarnaast wordt de smaak door het heel donker te branden heel eentonig en wat bitter. Niet zoals koffie hoort te smaken! 

Neem even contact met ons op! We checken graag even de voorraad en vullen deze indien mogelijk aan. Afhankelijk van de grootte van de bestelling, maken we een offerte op maat

Single origin koffie is koffie die niet gemengd is met andere soorten. Dit kan een koffie van één gebied zijn of zelfs van één plantage of één boer. De specifieke en unieke smaak van de koffie komt zo het best tot zijn recht.

Door het mengen (melangeren) van verschillende koffies kunnen we de beste eigenschappen van de koffies nog meer uit de verf laten komen. Door koffies met elkaar te conbineren, ontstaan er nieuwe, unieke koffiesmaken en is de melange het hele jaar constant.

Winkelwagen
De waardering van brewnblends.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 15 reviews.